Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Kerri-Ann Jones, Türkiye’ye gidiyor

Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Kerri-Ann Jones, Türkiye’ye gidiyor

ABD Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Dr. Kerri-Ann Jones, Ankara ve İstanbul’da çeşitli etkinliklere katılmak üzere Türkiye’ye gidecek. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, okyanuslar, uluslararası çevre ve bilim ilişkilerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jones’un Türkiye seyahati, 10 Nisan’a kadar sürecek.

 

Jones, 4 Nisan’da,  TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile birlikte Türkiye ve ABD arasında bilim ve teknoloji alanlarındaki işbirliğinin gözden geçirileceği toplantıya eş başkanlık yapacak. Toplantının, iki ülke arasında 2010 yılında imzalanan işbirliği anlaşmasından bu yana ilk kez yapılacağı belirtildi. Toplanrtıda, 10’dan fazla ABD hükümet kurumu ve araştırma enstitüsü temsilcinin Türk meslektaşlarıyla buluşacağı, biyomedikal araştırmalar, tarım alanında yaratıcı teknolojiler, sürdürübebilir mühendislik, enerji çalışmaları ve doğal afetler gibi birçok konuda işbirliği imkanlarını ele alacakları bildirildi.

 

Ankara ziyareti kapsamında ise Jones, Bilkent Üniversitesi tarafından düzenlenen ve genç Türk girişimcilerin yer alacağı panele katılacak. Müsteşar Yardımcısı, 8-9 Nisan tarihlerini kapsayacak ziyaretinin İstanbul ayağında ise Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu’nun 10. oturumunda ABD heyetinin başkanlığını yürütecek ve bir konuşma yapacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.