Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru: Türk okulları, dış politikanın en önemli aktörü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru: Türk okulları, dış politikanın en önemli aktörü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, dünyanın dört bir yanında açılan Türk okullarından övgü ile bahsederek, gönüllülerin açtığı okulların önemli bir dış politika aktörü olduğunu söyledi.

Bilim Sanat Vakfı’nda ‘Yeni Türk Dış Politikası’ başlıklı bir sunum yapan Büyükelçi Koru, geçmiş dönemlerde dış politika denildiğinde sadece Hariciye’nin akla geldiğini, fakat bugün TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüleri gibi kurumların da dış politika yapımına iştirak ettiğini dile getirdi. Devlet destekli kurumların yanı sıra sivil toplum inisiyatiflerinin de dış politikada aktör haline geldiğini söyleyen Büyükelçi Koru, bu duruma örnek olarak THY’nin yurtdışı seferlerini artırmasını ve dünyanın her köşesinde açılan Türk okullarını örnek gösterdi.

Ziyaret ettiği Türk okulları ile ilgili tecrübelerini paylaşan Koru, “Yurtdışındaki okullarımız dış politika için çok önemli bir araç. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’mız ile birkaç kez Afrika’ya ve Uzakdoğu’ya gittim. Bangladeş’e, Hindistan’a ziyaretler yaptık. Her gittiğimiz yerde Türk okullarını da ziyaret ediyoruz. Onları görünce tüylerimiz ürperiyor. Gana’ya, Gabon’a gidiyorsunuz yine onlar var. Her ülkede 2-3 tane var. Bu okullarda Türk kültürü ve Türkçe öğretiliyor. Bakıyorsunuz, siyahî öğrenciler Türkçe şarkılar, şiirler okuyorlar. Bu, gurur verici bir gelişme.” ifadelerini kullandı

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.