Der Spiegel: ABD, Suriyeli muhalifleri Ürdün’de eğitiyor

Der Spiegel: ABD, Suriyeli muhalifleri Ürdün’de eğitiyor

Alman Der Spiegel dergisi, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Ürdün’de Suriyeli muhaliflere askeri eğitim verdiğini iddia etti.

Haberde Suriyeli muhalifleri ABD askerlerinin mi yoksa özel güvenlik güçlerinin mi eğittiğine dair bir bilgi yer almazken, muhalif güçlere tanklara karşı kullanılan silahların eğitimi verildiği belirtildi.

Geçtiğimiz 3 ay içinde 200 muhalif askerin eğitildiğini belirten Der Spiegel, toplam bin 200 kişinin bu eğitime tabi tutulacağını yazdı. Dergiye göre eğitim kampları Ürdün’ün doğu ve güneyindeki iki ayrı kampta yürütülüyor.

Der Spiegel dışında dün İngiliz Guardian gazetesi de Amerika’nın Ürdün’de Suiyeli muhaliflere eğitim verdiği iddiasını haberleştirdi. Gazete, haberinde, Amerika’ya İngiltere ile Fransa’nın da yardım ettiğini ileri sürdü. Ürdün istihbarat servisinin de eğitim kampında görev aldığı belirtilen haberde, Amman’ın muhalifler içinde bulunan Selefilerin ülkelerinde eğitim almalarını istemediğini belirtti. Muhalifler arasında aşırı grup olarak bilinen Selefiler aynı zamanda Amerika tarafından da terörizme yakın kesim olarak değerlendiriliyor.

Dergi ve gazetenin haberine Amerikalı yetkililer cevap vermeyi reddettiği gibi İngiltere ile Fransız mevkidaşları da iddiaları cevapsız bıraktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.