Davutoğlu, Karayipli ve Afrikalı büyükelçilerle görüştü

Davutoğlu, Karayipli ve Afrikalı büyükelçilerle görüştü

Türkiye’nin 2015-2016 Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için New York’ta temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karayipler Birliği (CARICOM) üyesi ülkelerin Daimi Temsilcileri ve maslahatgüzarlarıyla dün öğlen bir çalışma yemeğinde biraraya geldi.

Yemeğe Barbados, Greneda, Saint Lucia, St. Vincent ve Grenadines, Surinam, Trinidad ve Tobago, Antigua Barbuda, Belize, Dominika ve Jamaika’nın New York’daki temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin dış politikası hakkında bilgi veren Davutoğlu Türkiye’nin bölgeye yaptığı katkıları aktardı ve Türkiye’nin bölgeye ilgisinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini bildirdi.

Bakan Davutoğlu, Karayipler Birliği üyesi ülkelerin ardından Afrika Birliği misyonunda Afrika Grubu Daimi temsilcilerine hitap etti. Bakan Davutoğlu konuşmasında Afrika kıtasının Türkiye’ye coğrafi ve kültürel yakınlığından bahisle, Türkiye’nin Afrika açılımını dile getirdi. Davutoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde de Afrika’ya olan ilgisinin artarak devam edeceğini bildirdi.

Basına kapalı gerçekleştirilen her iki toplantıdan da yalnızca resmi kameraman ve foto muhabirinin görüntü almasına izin verildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.