Davutoğlu, Füle ile görüştü

Davutoğlu, Füle ile görüştü

BM Genel Kurul çalışmaları çerçevesinden New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ile bir araya gelerek Türkiye-AB ilişkileri ve özellikle Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz girişine ilişkin vize liberalizasyon konularını görüştü.

Görüşmede vize diyalogunun kısa bir süre içinde başlayabileceği, bu yönde son dönemde ilerleme sağlanmakta olduğu ifade edildi. Ekim ayında açıklanacak olan AB’nin Türkiye İlerleme Raporu’nun hazırlıkları da görüşüldü. AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunu yineleyen Bakan Davutoğlu, raporun dengeli olması ve Türkiye’de bir çok alanda sağlanan ilerlemeleri yansıtmasını beklediğimizi vurguladı. Görüşmede Kıbrıs konusundaki son gelişmeler de değerlendirildi.

DAVUTOĞLU ARAP GENEL SEKRETERİ NEBİL El-ARABİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil el- Arabi ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Suriye’deki durum ve Orta Doğu barış süreci ele alındı. Suriye konusunda BMGK’ya sunulan karar tasarısı değerlendirildi.

Ayrıca Davutoğlu, Myanmar Dışişleri Bakanı U.Wunn Maung Lwin ile yaptığı görüşmede ikili ilişkiler ve Rohinga Müslümanlarının durumu ele alındı. Myanmarlı Bakan son dönemde bu konuda atılan adımlar hakkında bilgi verdi. Bakan Davutoğlu da Myanmar’ı bölgesinin en önemli ülkeleri arasında gördüğümüzü ve Rohinga Müslümanlarının durumunun iyileştirilmesi dahil her konuda yardımcı olmaya hazır olduğumuzu vurguladı

.Bakan Davutoğlu ayrıca Andorra, Fiji, Mozambik, Malezya, Singapur, Tanzanya, Guatemala, Azerbaycan, Kuveyt ve Hollanda Dışişleri Bakanları ile de ikili görüşmeler yaptı. Görüşmelerde ikili ve bölgesel konuların yanısıra Türkiye’nin BMGK adaylığı da ele alındı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.