Cumhuriyetçi senatörler Zaman Amerika’ya konuştu: Özür memnuniyet verici

Cumhuriyetçi senatörler Zaman Amerika’ya konuştu: Özür memnuniyet verici

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 9 Türk vatandaşının öldürüldüğü Mavi Marmara baskını için 3 yıl sonra Türkiye’den özür dilemesi ABD’li senatörleri memnun etti. 

 

İki tarafın da ABD’nin dostu olduğunu dile getiren senatörler, gelişmeyi iki ülke ilişkileri ve bölgenin geleceği adına umut verici olarak değerlendirdi.

 

Cumhuriyetçi Parti’nin lider isimlerinden Senatör John McCain gelişmeden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. 2008 yılı başkanlık seçimlerinde Barack Obama’nın rakibi olan McCain, İsrail Başbakanı’nın aldığı kararı ve Türkiye’ye yapmış olduğu açıklamayı çok önemli gördüğünü ifade etti. McCain, “İki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olması çok önemli. Umuyorum ki bu gelişme ilişkilerin iyileşmesi adına daha yapıcı ilerlemeler sağlayacaktır.” dedi.

 

boozmanBir diğer Cumhuriyetçi Parti Senatörü John Boozman ise, İsrail’in özrünü ‘umut verici bir gelişme’ olarak değerlendirdi. Bölgesinde lider Türkiye’nin, ABD’nin dostu İsrail ile iyi ilişkilerinin olmasının kendilerini mutlu edeceğini vurgulayan Boozman, “Bu gelişme bölge için çok önemli. Daha barış dolu bir Ortadoğu’yu beraberinde getirecektir. Doğru yolda atılmış çok büyük bir adım olarak görüyorum.” dedi. Olumlu adımların bundan sonra da devam etmesi gerektiğini ifade eden Boozman, “Birçok kişi bu problemin tamamen çözülmüş olduğunu görmek istiyor.” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE VE İSRAİL’İN MEMNUN OLMASI, BİZİ MEMNUN EDER”

 

Cumhuriyetçi Parti Oklahoma Senatörü James M. Inhofe de gelişmenin kendisini sevindirdiğini söyledi. “Türkiye ve İsrail’in memnun olması bizi de memnun eder.” diyen, Inhofe, “İlişkilerin iyi olmasının iki taraf için de faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu iki ülkenin ilişkilerinin normalleşmesinden ABD de memnuniyet duyacaktır. İlişkiler güçlenecektir.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.