Çölde bulunan Suriyeli mülteci çocuk vicdanları kanattı

Çölde bulunan Suriyeli mülteci çocuk vicdanları kanattı

Suriye’de gün geçmesin ki yeni bir trajedi dünya kamuoyuna yansımasın. Kimileri çocuklarını, kimileri anne ve babalarını kimileri ise kaybettiği kolu, bacağı ya da mahalledeki komşuları ile gündeme geliyor. En son Suriye’de yaşanan acıya dayanamayan dört yaşındaki bir çocuğun dramı ile yürekler birkez daha burkuldu.

Suriye’nin sınırlarındaki geçiş noktalarından birinde dört yaşındaki Mervan’ın görüntüsü görenleri hüzne boğdu. Hagallat sınır kapısında geçici olarak annesinden ayrı düşen Mervan Birleşmiş Milletler (BM) görevlileri tarafından, çölde tek başına bulundu. BM görevlisi Andrew Harper küçük çocuğun resmini çekerek Twitter’daki hesabından yaşanan olayı paylaştı. Harper, görüntünün iç burktuğunu ancak bu manzaranın çok yaşandığını da Twitter hesabında paylaştı. Harper, çocukların dahi Suriye’den taşıyabildikleri kadar eşyaları ile ülkelerini terk etmeye çalıştıklarına dikkat çekiyor. Harper, mültecilerin sınır kapılarında yaşadığı izdihamda hergün Mervan gibi birçok çocuğun annesini kaybettiğini anlatmadan geçemiyor. İzdihamın geçmesi ile BM görevlilerinin çocukları aramaya koyulduğunu belirten Harper, ‘‘Bu zamanlarda çocuklar uzun süre tek başlarına kalıyor’’ diyor.

Harper, fotoğrafını çekip paylaştığı Mervan’ın annesine kavuştuğu müjdesini de verdi.

Suriye’deki iç savaş sonunda bugüne kadar 140 bine yakın insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor. Şu anda Ürdün’de 600 bin, bölgede ise 2,4 milyon Suriyeli mülteci var.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.