Cameron: ‘Küçük bir ada’ olarak yaptıklarımızdan gurur duyuyoruz

Cameron: ‘Küçük bir ada’ olarak yaptıklarımızdan gurur duyuyoruz

İngiltere Başbakanı David Cameron, G20 zirvesinde Rus bir yetkilinin İngiltere hakkındaki ‘sadece küçük bir ada’ sözlerine cevap verdi. Başbakan Cameron, İngiltere’nin küçük bir ada olduğunu ama tarihi ve başarılarıyla dünyada sayılı ülkelerden biri olduğunu dile getirdi.

Rusya’nın St Petersburg şehirinde düzenlenen G20 zirvesinde bir Rus yetkilisi İngiltere’yi kimsenin kaale almadığı yorumunda bulunmuştu. Başbakan Cameron, bu yorumu duymadığını belirterek, İngiltere’nin dünyadaki duruşundan hiç şüphesi olmadığını ve çeşitli alanlarda önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.

David Cameron İngiltere’nin dünyadaki etkisinden bahsederek, “Biz bir küçük ada olarak yaptıklarımızdan çok gurur duyuyoruz. Küçük bir ada olarak, en büyük altınıcı ekonomiye, dördüncü büyük askeri bütçeye, etkili diplomatlara, sanat ve edebiyatta en iyi kayıtlara sahip olduk, felsefe ve dünya medeniyetine katkılarda bulunduk.” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in baş sözcüsü Dmitry Peskov,ise yapılan yorumun kaynağın bilmediğini belirterek, “Gerçekle alakası yok. Kesinlikle benim demediğim bir şey. Kimin görüşlerini temsil ettiğini bilmiyorum ama bizle alakası yoktur.” dedi. Peskov ayrıca iki ülkenin çok olumlu ilişkilere sahip olduklarını sözlerine ekledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.