BMGK’da terörle mücadele tartışıldı

BMGK’da terörle mücadele tartışıldı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), terör eylemlerini masaya yatırdı. BM’nin terörle mücadele stratejisi ile ilgili toplantıya Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başkanlık yaptı.

Toplantıda konuşma yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, terörün önlenebilmesi için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. BM olarak teröre karşı daha koordineli olarak çalışmaya ihtiyaçlarının olduğunu belirten Ban, “Tüm üyelerin, barış ve güvenliği tehdit eden teröre karşı mücadele etmesi lazım” dedi. Terörizmin barış, güvenlik ve refahı tehdit ettiğinin üzerinde duran Ban, uluslararası toplumun, bütün terör olaylarına kapsamlı cevap verme arayışını sürdürdüğünü söyledi. BM Terörle Mücadele Küresel Stratejisi’nin 2006 yılında insan hakları göz önünde bulundurularak kabul edildiğini hatırlatan Ban, son zamanlarda Afganistan, Irak, Nijerya ve Yemen’de yaşanan olaylarla bazı terör örgütlerinin harekete geçtiğini, bunun da endişe verici bir durum olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Aliyev ise, Güvenlik Konseyi Başkanlığı yaptıkları sürece terörle mücadele konusunun gündem maddelerinden bir tanesi olacağını belirterek, “Bu mücadeleye Azerbaycan olarak elimizden gelen bütün desteği vereceğiz” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.