BM’den Afganistan’a eğitim alanında yardım

BM’den Afganistan’a eğitim alanında yardım

Birleşmiş Milletler, Afganistan Eğitim Bakanlığı’na 68 milyon dolar yardımda bulundu.

    

Yardımla ilgili anlaşma, başkent Kabil’de, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) Afganistan sorumlusu Peter Crowley ile Eğitim Bakanı Faruk Vardak tarafından imzalandı.

    

İmza töreninin ardından açıklama yapan Eğitim Bakanı Vardak, BM’nin yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek, yardımın 33 milyon dolarının bu yıl, 35’inin de gelecek yıl eğitim alanında kullanılacağını söyledi.

    

Vardak, 25 milyon doları Bamyan, Daykondi ve Gor vilayetlerinde eğitim alanında kullanmak için ayıracaklarını vurguladı.


70 OKUL YAPTIRILACAK

        

Ülke genelinde bu yıl içerisinde 70 okulun yaptırılacağını dile getiren Vardak, 300 bilim merkezini de halkın hizmetine sunacaklarını belirtti.


Vardak, okulların açılmasıyla 50 binden fazla öğrencinin sıkıntısının giderileceğini kaydederek, ”Önümüzdeki iki yıl içerisinde ülkede hiçbir köy okulsuz kalmayacak” dedi.


UNICEF Afganistan sorumlusu Crowley de ” Afganistan’da geçen 10 yıl içerisinde kız çocukların okullara gitmesinde çok ilerleme kaydedildi. UNICEF olarak ülkedeki eğitim kalitesini yükseltmeye çaba harcıyoruz. 2014 yılından sonra da yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.