BM, Şam’dan silah denetçilerine serbest hareket etme hakkı istedi

BM, Şam’dan silah denetçilerine serbest hareket etme hakkı istedi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Suriye yönetiminden ülkede görev yapan BM kimyasal silah denetçilerine, serbest hareket etmeleri konusunda hak sağlanmasını istedi.

Ban, Suriye’de kimyasal silah kullanımını araştırmak amacıyla Pazartesi günü çalışmalarına başlayan BM denetçilerinin faaliyetleri ile ilgili açıklamada bulundu. BM Genel Sekreteri, “Gerçeklerin objektif bir şekilde ortaya çıkması için BM denetçilerine kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen bölgelerde özgürce hareket imkanı sağlanmalı.” dedi.

BM Genel Sekreteri, bu çerçevede denetçilerin analizleri yapması ve örnekler toplaması gerektiğini ifade ederek, denetçilere mağdur, tanıklar ve tıbbi uzmanlarla görüşme imkanın sağlanmasını istedi.

Ban, ayrıca askeri çatışmaların gözlemcilerin çalışmalarını etkileyeceğini kaydederek Suriye yönetiminden denetçilerin güvenliğinin sağlanmasını talep etti.

BM Genel Sekreteri, Suriye’de çalışmalarını sürdüren uzmanların, söz konusu kimyasal silahların kimin kullandığını tespit etmek değil bu silahların kullanılıp kullanılmadığını ortaya çıkartmak olduğunu aktardı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.