BM Myanmar özel raportörü; ‘‘Müslümanlara karşı sistemli şiddet uygulanıyor’’

BM Myanmar özel raportörü; ‘‘Müslümanlara karşı sistemli şiddet uygulanıyor’’

Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar özel raportörü Myanmar’da Müslümanlara karşı ‘sistemli şiddet uygulanıyor’’ dedi. Özel raportör ayrıca Müslümanlara karşı şiddet uygulayanların da şimdiye kadar hiçbir şekilde cezalandırılmadığını söyledi.

BM İnsan Hakları Myanmar özel raportörü Tomas Ojea Quintana’nın hazırladığı rapor Rohinhya Müslümanları’nın sistemli şiddete maruz kaldığı ve haklarının ihlallerine karşın hiçbir zaman sorumluların cezalandırılmadığını belirtti.

BM’nin Cenevre’deki merkezinda basına konuşan Quintana, Rakhine (Arakan) eyaletinde barışçıl gösteri yapan Müslümanlara güvenlik güçlerince geçen hafta ateş açması sonunda üç kadının öldürüldüğüne dikkat çekti. Quintana, üç kadını öldüren kişilerin hiçbir ceza almadığını ve bu adaletsizliğin karşısında ise şok olduğunu söyledi. Myanmar’daki insan hakları ve Müslümanların maruz kaldığı adaletsizliğe dair kendine çok güvenilir kaynaklardan bilgi ulaştırıldığını belirten Quintana, “Rohingya Müslümanlarına karşı yaygın ve sistemli bir şekilde insan hakları ihlali yapılıyor ve bunun sorumluları kesinlikle yargı önünde hesap vermiyor’’ diye konuştu.

Müslümanlara yönelik devam eden şiddet ve insan hakları ihlalleri konusunda Myanmar hükümetinin derhal olayı derinlemesine araştırma yapmasını isteyen Quintana, “Ancak, Arakan’da olayların başlamasından bugüne kadar Hükümet bu konuda hiçbir adım attığına dair işaret görmedim’’ diye konuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.