BM Irak Özel Temsilcisi Kobler: Suriye’deki şiddetin çok ciddi bir şekilde Irak’a  sıçrama tehlikesi var

BM Irak Özel Temsilcisi Kobler: Suriye’deki şiddetin çok ciddi bir şekilde Irak’a sıçrama tehlikesi var

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi Martin Kobler, Suriye’deki şiddetin devam etmesi durumunda bunun ciddi bir biçimde Irak’a sıçrama tehlikesi olduğunu söyledi.


Irak’ın birbiriyle ilişkili önemli sorunlarla yüz yüze olduğuna dikkati çeken Kobler, ”Suriye’deki şiddetin çok ciddi bir şekilde Irak’a sıçrama potansiyeli var. Bu ihtimal Irak’ın 10 yıllık kazanımlarını tehdit ediyor” dedi.


New York’ta BM Güvenlik Konseyi’ne Irak’taki son durum hakkında rapor veren Kobler, ülkenin batı bölgelerinde halkın Bagdat yönetiminden rahatsızlık duyduğu ve insanların sokaklarda olduğuna işaret etti. Merkez hükümetin Irak’ta halkın taleplerine daha fazla kulak vermesi ferekiğine işaret eden Kobler, ”Protestocular gün geçtikçe daha sert konuşmaya ve radikal çözüm önerilerini dillendirmeye başlıyor” dedi.


Kasım ayından bu yana bin 300 sivil ile 591 güvenlik görevlisinin terörist saldırılarda öldüğüne dikkat çeken Kobler, 3 bin 90 sivil ile bin 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığını ifade etti. Martin Kobler, ”Teröristler mezhep temelli çatışma çıkarmayı amaçlıyor. Çatışma sayesinde ülkede kurulmaya çalışan istikrarı yıkmaya kalkışan teöristlere karşı bütün Iraklı liderler ile dini otoritelere kanın durması için seslerini yükseltmeye çağrıyorum” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.