BM heyeti nihayet Kubeyr’e girdi

BM heyeti nihayet Kubeyr’e girdi

Birleşmiş Milletler gözlemcileri, Suriye’nin Hama bölgesinde katliamın gerçekleştiği Kubeyr köyüne olaylardan bir gün sonra ancak girebildi.

BM gözlemci heyeti dün Kubeyr’e girmeye çalıştıkları sırada ateş açılması üzerine geri döndükleri Şam’dan bugün tekrar yola çıkarak katliamın yapıldığı köye ulaştı.

Uluslar arası toplumun giderek artan tepkileri karşısında köşeye sıkışan Şam yönetimi Kubeyr köyündeki vahşetin teröristler tarafından işlendiğini savunmaya devam ediyor. Suriye devlet televizyonu Kubeyr köyünde yaşanılan vahşetin teröristler tarafından yapıldığı iddia edilirken ölü sayısını 9 olarak duyurdu.

Aktivistler, hükümet destekli misilerin Kubeyr’de 78 kişi öldürdüğünü iddia ediyor. BM Gözlemci heyetinin Kubeyr’e girmede ısrarcı olmasının nedeni ise bu köyde işlenen katliamda ölenlerin sayısında çelişkilli rakamların veriliyor olması. Katliamdan sorumlu tutulan hükümete bağlı Şebbiha milisleri, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad gibi Alevi kökenli. Ölenlerin ise Sunni olduğu ileri sürülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.