BM Güvenlik Konseyi Gine-Bissau’da hava üssüne düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı

BM Güvenlik Konseyi Gine-Bissau’da hava üssüne düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gine-Bissau’da ekim ayında hava üssüne düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Güvenlik Konseyi’nde Gine-Bissau’daki gelişmelerin değerlendirildiği toplantının ardından yapılan basın açıklamasında, Bissau’da, 21 Ekim’de Bissalanca Hava Kuvvetleri üssüne düzenlenen silahlı saldırı kınandı.

Açıklamada, Gine Bissau’daki bu saldırının ardından cinayetler ve insan hakları ihlallerinde artışlar olduğu, parlamentonun çalışması, ifade ve haberleşme özgürlüğünün kısıtlandığına ilişkin raporların bulunduğu belirtildi.
Bölgede BM personelinin çalışmalarının engellendiği ve personelin tehdit edildiğinin de vurgulandığı açıklamada, Güvenlik Konseyi kararlarına uyulması ve suçluların kanun önüne çıkarılması istendi.
Açıklamada, ülkede anayasal düzenin yeniden sağlanmasına yönelik çalışmalarda ilerleme kaydedilmediğine değinilerek, anayasal düzenin tekrar sağlanmasında diyalog ve ordunun sivillerin yönetimine girmesinin önemi vurgulandı.

Açıklamada, 12 Nisan darbesinin ardından uyuşturucu kaçakçılığında da önemli miktarda artış olduğu belirtilerek, askeri ve sivil yöneticilerden gerekli önlemlerin alınması talep edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.