BM Genel Sekreteri’nden İsrail’e Gazze uyarısı

BM Genel Sekreteri’nden İsrail’e Gazze uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ı kabul etti. Ban kabulda Lieberman’a Gazze’de yaşanılan soruna krize dikkat çekerek bölgede durumun iyileştirilmesini istedi ve bunun Filistin-İsrail müzakerelerine olumlu ivme kazandıracağını söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda İsrail Dışişleri Bakanı’na Ortadoğu’da barışın tesisi için Gazze sorunun önemini aktardı. Ban, Filistin ile sürdürülen müzakerelerin daha içerikli devam edebilmesi için Gazze’deki durumun iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Toplantı hakkında BM Genel Sekreterliği Sözcülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ban ile Lieberman’ın Filistin-İsrail müzakerelerini ele aldığı ifade edildi. Açıklamada, Ban’ın iki devletli çözümün en iyi yol olduğu ve bu bağlamda sürdürülen müzakerelere de büyük destek verdiğini dile getirdiği aktarıldı. Ban, İsrail Dışişleri Bakanı’na içerikli bir müzakerenintaraflar arasında sürdürülebilmesi için şartların uygun hale getirilmesinin önemine işaret ettiği açıklandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.