BM Genel Sekreteri Chavez için başsağlığı diledi

BM Genel Sekreteri Chavez için başsağlığı diledi

Dünya genelinde büyük yankı uyandıran Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in ölümüne BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da yayınladığı başsağlığı mesajı ile katıldı. Ban, dün yayınladığı başsağlığı mesajında Chavez ailesi ve Venezuela halkına taziyelerini sundu.
    
Ban’ın sözcülük ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter’in Venezuela Devlet Başkanı Chavez’in ölümünden dolayı duyduğu üzüntü dile getirildi. Ban, ”Cumhurbaşkanının ailesi ile Venezuela hükümeti ve halkına taziyelerini sunar” denildi yazılı açıklamada.
    
”Başkan Chavez, savunmasız Venezuelalıların yaşadıkları zorlukları ve beklentileri seslendirmiştir” ifadesini kullanan Ban, Chavez’in Güney Amerika kıtasında ne denli önemli bir figür olduğuna dair görüşleri şu şekilde dile getirdi:
    
”O yarım kürede, bir yandan diğer milletlere karşı güçlü bir duruş sergilerken, fazlası ile Latin Amerikavizyonuna dayanan yeni bir bölgesel dayanışma hareketi adına kararlı bir itici güç oluşturdu. Kolombiya’da mevcut barış görüşmelerine katkısı olmuştur.”
    
Genel Sekreter açıklamasının son bölümünde, kalkınma ve refaha ulaşma yolunda Venezuela hükümeti ve halkına Birleşmiş Milletler’in verdiği taahhüdü yineledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.