BM Genel Sekreteri Ban’dan Kıbrıs mesaisi

BM Genel Sekreteri Ban’dan Kıbrıs mesaisi

Birleşmiş Milletler (BM)  Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası Akıncı ve Anastasiadis ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Ban, Kıbrıs için önümüzdeki sürecin ‘çok kritik’ olacağını bunun başarı ile sonuçlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

BM merkezinde gerçekleşen Kıbrıs zirvesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Genel Sekreter Ban, Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik görüşmelere devam eden  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’i takip etti.

Ban, Akıncı ve Anastasiadis ile verimli bir toplantı yaptığını, Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözüme ulaşılması için sürmekte olan görüşmelerin geldiği aşamayı ele aldıklarını kaydetti. Genel sekreter, her iki liderin 2016 yılında kapsamlı çözüme varmak amacıyla attığı adımları ve çabalara övgüde bulundu.

Her iki lideri de süreçte gösterdikleri kararlılık, cesaret ve yaratıcılık konusunda teşvik ettiğine dikkat çeken Ban, liderlerin Kıbrıs’a döndüklerinde görüşmeleri daha da yoğunlaştırma niyetinde olduklarını ifade etti.

Ban açıklamanını ardından, Cumhurbaşkanı Akıncı ve Nikos Anastasiadis’le el sıkışarak ayrıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.