BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mogadişu saldırısını kınadı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mogadişu saldırısını kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Somali’nin başkenti Mogadişu’daki BM binasına düzenlenen ve 13 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı kınadı.

 

Çin’de resmi temaslarda bulunan Ban, El Kaide ile bağlantılı Eş-Şebab örgütünün, Mogadişu’daki BM Kalkınma Programı (UNDP) binasına düzenlediği bombalı ve silahlı saldırıyı değerlendirdi. ”BM ve sivil halka karşı bu aşağılık terörist saldırıya karşı dile getirdiğim öfkeyi tekrarlamak isterim.” diyen Ban, bu tür saldırıların BM’yi caydıramayacağını ifade etti.

 

Ban’ın bu açıklaması, Kuzey Kore ve Çin arasında Pekin’de gerçekleşen ve askıda olan Kore Yarımadası’nın nükleer silahsızlanma görüşmelerini yeniden başlatmak için gerçekleştirilen toplantının ardından geldi.

 

Ban Ki-mun, Çin’de 18-21 Haziran tarihleri arasındaki resmi temaslarını sürdürüyor. Ban, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Başbakan Li Keqiang ile görüştü. Ban, Çin’in Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arındırılması ile BM barış gücüne verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.