Birleşmiş Milletler’den Kimse Yok Mu derneğine büyük övgü

Birleşmiş Milletler’den Kimse Yok Mu derneğine büyük övgü

Birleşmiş Milletler (BM)’den ‘‘Kimse Yok mu’’ derneğine büyük övgü. Somali’ye yardımda Kimse Yok mu derneğini tüm diğer yardım kuruluşlarına örnek olduğunu belirten BM İnsani Operasyonel İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Direktörü John Ging, ‘‘Cidden işlerini en iyi şekilde yapıyorlar’’ dedi.

 

Geçen hafta Somali’yi 3 günlüğüne ziyaret ettiğini belirten Ging, ‘‘Bu ziyaretim esnasında Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Türk STK’ları ile de görüştüm. Gerçekten işlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Somali’deki Türk yardım kampları, standarttı en yüksek olan. Bunu da herkes biliyor. Hizmet sağladıkları her alanda en iyiler, sağlık hizmeti, eğitim hizmeti, yiyecek hizmeti gibi. Cidden büyük memnuniyet duyuyoruz Türklerin yaptıklarından dolayı’’ dedi.

 

Cihan’a özel açıklamada bulunan Ging, ‘‘Tüklerin Somali’de yaptığı işi en yüksek standartta yapıyor’’ diye övgüde bulundu. BM olarak Türk STK’sının yaptığı hizmetten çok memnun olduklarını belirten Ging, ‘Kimse Yok mu ile Tük yetkililerinden bir isteğiniz var mı’ sorusunada, ‘‘Şunu söylemek isterim ki; Türkiye’yi ve Türk yardım kuruluşunun yaptığı çalışmaları diğerlerine model olarak gösterebiliriz’’ dedi.  

 

Ging şöyle devam etti; ‘‘Bizler (BM) tarafından yerlerinden edilen insanlar için kurduğumuz kamplarda kalanlara Türk yardım kuruluşlarının çalışmalarını sorsanız, size verecekleri cevap yaptıklarından duyulan büyük memnuniyeti anlatırlar. Bu insanlar (kampta kalanlar) zor zamanlardan geçtiklerini hiç de kolay hayat sürmediklerini söylerler ancak bu süreci onurlu bir şekilde yaşadıklarını anlatırlar. Gerçekten de bu herkese örnek olacak bir davranış.’’  

857 BİN İNSANIN ACİL GIDA YARDIMINA İHTİYACI VAR

 

New York’taki BM Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı yapan Ging, ülkede iki milyon insanın yerlerinden edindiğine dikkat çekti. Bir milyon insanın komşu ülkelerde mülteci durumunda olduğunu belirten Ging, ülkedeki güvenlik durumu ile gıda sorunun çok ciddi boyutlara ulaştığını kaydetti.

 

Geçen haftaki ziyatretinde Somali’de devlet yetkilileri ile de görüştüğüne işaret eden Ging, elde ettiği bilgiler çerçevesinde 857 bin Somali’nin çok acil gıda ve güvenlik yardımına ihtiyacı olduğunu dile getirdi.  ‘‘Somali’de son 25 yıldır bitmek bilmez bir acı ve insanlık trajedisi yaşanıyor’’ diyen Ging, Somali için yardım sözü veren ülkelerden bu sözlerine sadık kalmalarını istedi. 2011 yılından sonra Somali’ye yardım sözüveren ülkelerin bu sözlerini hakkı ile yerine getirmediklerini vurgulayan Ging, 2011’de yüzde 86, 2012 yüzde 52, 2013 de yüzde 50 ve 2014 için de şuana kadar vaad edilen yardımın ancak yüzde 4’ünün yapıldığını söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.