Bir milyondan fazla kişi Obamacare satın aldı

Bir milyondan fazla kişi Obamacare satın aldı

John F. Kennedy’den sonraki tüm demokrat başkanların hayali sağlık sigortası reformunu hayata geçirmeyi başaran Başkan Barack Obama’ya müjdeli haber. ‘Obamacare’ olarak bilinen sağlık sigortasını bugüne kadar bir milyondan fazla insanın satın aldığı açıklandı.

 

Ekim ayında resmen yürürlüğe giren ve internet üzerinden kayıt işlemlerinin yapılabildiği Obamacare, internet sitesinde yaşanan problem nedeniyle uzun süre hizmet verememişti. Ülkede alay konusu olan internet site krizi, Obama hükümetine de ciddi imaj kaybı yaşatmıştı. Kasım ayında açıklanan kamuoyu anketlerinde Başkan Obama’nın Beyaz Saray’a geldiği tarihten bugüne kadar en düşük güven oyu aldığı ve bu rakamın yüzde 38 olduğu ifade ediliyordu.

Cumhuriyetçi Partililerin sert muhalefetine rağmen Obamacare’e halkın yoğun ilgi göstermesi, bazı kesimler için sürpriz olsa da, Obama hükümetini sevindirdi.

ABD Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, internet sayfası üzerinden sigorta paketi alacakların sayısının 1.2 milyonu aşması beklendiği belirtildi.

1 Ekim’de resmen yürürlüğe giren Obamacare için 30 Kasım’a kadar ancak 365 bin insan müracaat etmiş ve kişisel sigorta imkanından istifade edebilmişti. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre 803 bin insanın Medicaid ve Çocuk Sağlığı Sigortası müracatı yaparak paketten satın alımı yaptı.

Obamacare için bugüne kadar ülke genelinde 30’dan fazla eyalet imza atmış bulunuyor ve bu eyalette halihazırda 137 bin insanın daha kayıt işlemlerinin sürdürüldüğü belirtiliyor. Obamacare için imza atmayan diğer eyaletlerden 227 bin kişinin federal hükümetin sunduğu bu imkandan faydalanmak için müracaat ettiği aktarıldı. Öte yandan Obamacare sigortasına kayıt olabilmek için açılan www.HealthCare.gov internet sitesinin hala sorunlu çalıştığı da belirtildi.

Uzmanların tahminlerine göre 1.9 milyon insan hala kendisi için hangi sağlık sigorta seçeneğinin daha iyi olduğuna karar verebilmiş değil. 31 Mart 2014 tarihine kadar sigortası bulunmayanların ve bir işte çalışanların zorunlu olarak işyeri veya kendisi tarafından uygun bir programı satın alması zorunlu. Obamacare için ilk yıl 7 milyon bireysel 9 milyonda Medicaid sigortası bulunanların müracaat ederek sigortalanması hedefleniyor.  

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.