Belçika istihbaratı Breivik’e yardım edenleri arıyor

Belçika istihbaratı Breivik’e yardım edenleri arıyor

Norveç’te 77 kişiyi katleden aşırı sağ görüşlü Anders Behring Breivik’in Belçika’dan yardım alıp almadığı araştırılıyor. Kanlı eylemden bir yıl sonra Belçika İstihbarat Teşkilatı’nı harekete geçiren olay ise Breivik’in yazdığı manifestoda bazı Flamanca kelimeler kullanmış olması.

Geçtiğimiz yıl Norveç’i kana bulayarak dünyayı şoke eden Anders Breivik’e Belçika’dan birileri tarafından yardım edilip edilmediği tartışılıyor. Belçika medyasına yansıyan haberlerde Belçika İstihbarat Teşkilatı, bu iddialara cevap vermek için geniş kapsamlı bir araştırma başlattığı kaydedildi. Avrupa’daki çok kültürlülük ve ‘İslamlaşma’ sıralamasında Belçika, eli kanlı caniye göre ‘en kötü’ durumdaki üçüncü ülke. Bin 500 sayfalık ırkçı manifestosunda Breivik, Avrupa Birliği’ni yerden yere vururken, kullandığı bir takım Flamanca kelimeler Belçikalı yetkililerin dikkatini çekti. Bu kelimelerin hatasız kullanması, Breivik’in Belçika’dan yardım almış olabileceği ihtimali üzerinde duran istihbarat elemanları, şimdi bunun kim ya da kimler olduğunu araştırıyor.

Öte yandan gerçekleştirdiği saldırılar öncesi yazdığı manifestoyu Avrupa genelinde onlarca kişiye gönderen Breivik’in listesinde Belçikalılar da vardı. Bunlar arasında ırkçı Flaman Menfaati (VB) partisinden isimler dikkat çekerken, Breivik’in isim ve adresleri internetten gelişigüzel elde ettiği öne sürüldü.

Breivik’in Almanya’da 8’i Türk 10 kişinin katil zanlılarından Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) üyesi Beate Zschaepe’ye de mektup yazdığı ortaya çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.