Bakan Şahin’den sığınma evi haberine tepki: Orası ilk adım istasyonu, sığınma evi değil

Bakan Şahin’den sığınma evi haberine tepki: Orası ilk adım istasyonu, sığınma evi değil

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bugün Taraf Gazetesi’nde yayınlanan ‘Kadın süründürme evi’ başlıklı habere tepki gösterdi. Zaman Amerika’ya konuşan Şahin, habere konu olan mekanın bir sığınma evi (konukevi) değil, ‘ilk adım istasyonu’ olduğunu ifade etti. Bu istasyonun kapasitesinin zaman zaman yetersiz kalabildiğini kabul eden bakan, daha geniş bir yer için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü de kaydetti.

İddialara New York temasları sırasında cevap veren Fatma Şahin, “İlk adım istasyonunda belirli bir yatak kapasitesi oluyor. Fakat o gün 3 kişi de gelebiliyor, 20-30 kişi de gelebiliyor. Zaman zaman bu sıkışmalar olabiliyor.” dedi.

Söz konusu yerde daha önce çalıştığını ifade eden Şahin, “Kapasitenin düşük olduğunu, hızlı bir şekilde daha büyük bir yere gitmeyle ilgili de talimatımızı verdik.” diye konuştu. Şahin şöyle devam etti: “Bunun bir sığınma eviymiş ve insanlar yıllarca orada kalıyormuş gibi gösterilip topluma yanlış bilgi verilmesini de doğru bulmuyorum. Burası 3 gün kalınan ilk adım istasyonu. Her bir kişinin ihtiyacı sosyal hizmet uzmanları vasıtasıyla belirleniyor ve hemen konukevine gönderiliyor.”

Toplumun algısının yanlış ve eksik haberlerle oluşmasını doğru bulmadığını ifade eden Şahin, “Bunun birebir takipçisi olduğumu da belirtmek istiyorum. Benim bildiğim ve genişletme talimatı verdiğim bir yer. Kiralayacağımız yer de belli oldu. Bu konudaki çalışmamızı hızlı bir şekilde tamamlıyoruz.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.