Bakan Davutoğlu, New York’ta Suriyelilerle bir araya geldi

Bakan Davutoğlu, New York’ta Suriyelilerle bir araya geldi

Bakan Davutoğlu, BM Genel Kurul görüşmelerine katılmak için geldiği New York’ta Türkevi’nde, ABD’deki Suriyeli toplumunun temsilcileri ile görüştü.

Görüşmede Suriyeli heyet üyeleri, Türkiye’ye Suriye’deki krizin başından beri ortaya koyduğu ilkeli tutum ve Suriye halkına verdiği kapsamlı destek için teşekkür etti. Suriye’nin ileride barışa, istikrara ve demokrasiye kavuşmasında en önemli katkının Türkiye’ye ait olacağını söyleyen heyet, Türkiye’nin birçok zorluğa göğüs gererek gösterdiği bu dayanışmayı hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti. Türkiye’yi artık kendilerine ana vatanları kadar yakın gördüklerini belirten heyet üyeleri, Uluslararası toplumun ise Suriye’deki insanlık trajedisi karşısında gösterdiği duyarsızlığından yakındı.

Bakan Davutoğlu ise, Suriye ile aramızda mevcut tarihten gelen özel bağlara atıfla, kardeş Suriye halkı hemen yanı başımızda böylesine büyük acılara maruz kalırken buna duyarsız kalınamayacağını ifade etti. Davutoğlu, Suriye’deki gelişmeler karşısında başka türlü hareket etmenin de zaten mümkün olmadığını söyledi.

Suriye halkının onurlu bir yaşam için verdiği haklı mücadeleyi er ya da geç kazanacağını, krizin ve Esad’ın katliamlarının ülkede yarattığı tahribatın büyük olduğunu, ancak Suriye’nin her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güçte olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “ Türkiye’nin bugün olduğu gibi yarın da Suriye halkının yanında olmaya devam edecek.” diye konuştu.

 

Görüşmede Suriyeli heyet üyeleri ayrıca, ABD Yönetimini ve Kongre’yi Suriye’deki durum konusunda bilgilendirmek ve doğru yönde harekete geçirmek amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.