Angelina Jolie; dehşet verici hikayeler dinledim

Angelina Jolie; dehşet verici hikayeler dinledim

Ünlü Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, çatışmalar sebebiyle ülkelerini terk ederek Ürdün’e sığınan Suriyeli mültecileri ziyaret etti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) özel temsilcisi olan Jolie, dün yaklaşık 30 bin kişinin Zaatari mülteci kampına giderek burada Suriyeli kadın ve çocuklarla bir araya geldi. Dünyanın dikkatini bölgedeki mülteci krizine çekmek ve daha fazla yardım toplanmasını hedefleyen ünlü aktrist, Suriyelilerden ‘dehşet verici’ ve ‘yürek burkan’ öyküler dinlediğini söyledi.

Amerikalı yıldız, ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Neden kimsenin şimdiye kadar bir çözüm bulamadığını sorduklarında cevap verememek, gerçekten çok acı.” dedi. Özellikle çocukların anlattıklarından çok etkilendiğini ifade eden Jolie, mültecilerin en çok “Bize kim yardım edecek?” sorusunu dile getirdiğini söyledi.

BMMYK’nin, nisan ayında çalışmalarından dolayı iyi niyet elçiliğinden özel elçiliğe terfi ettirdiği Jolie’nin Lübnan, Türkiye ve Irak’taki Suriyelileri de ziyaret etmesi bekleniyor. BMMYK rakamlarına göre, komşu ülkelere kaçan kayıtlı Suriyeli mülteci sayısı 250 bini aştı. Kurum sözcüsü Adrian Edwards, Ürdün’de 85 bin, Türkiye’de 78 bin, Lübnan’da 67 bin ve Irak’ta 22 bin Suriyelinin kayıtlara sığınmacı olarak geçtiğini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.