Anastasiadis: Enkaz devraldım

Anastasiadis: Enkaz devraldım

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, iflasın eşiğindeki bir hükümeti teslim aldığı için öfkeli olduğunu söyledi.


Anastasiadis, bir anma törenine gönderdiği ve Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos tarafından okunan mesajında öfke hissine sahip olduğunu, itibarlı ve müreffeh bir halkın bugünkü sefilliğe düşmesinden dolayı kızgınlık hissettiğini ifade etti.


İnsanların, işlerini, paralarını kaybettiklerini; halkın, yardımların dağıtıldığı pazarlarda ve karavanalarda kuyrukta beklediklerine dikkati çeken Anastasiadis, 25 gün önce devraldığı ülkenin, tarihinin en derin ekonomik krizi içerisinde olduğunu söyledi.


Güney Kıbrıs’ın olağanüstü hal durumunda olduğunu vurgulayan Anastasiadis, şu anda, ülkeyi konomik krize kimlerin nasıl sürüklediğini incelemediklerini, bu aşamada sorumluların kim olduğu tartışmasına girme niyetinde olmadığını söyledi.


Yurtsever rasyonellik ve realist politikadan da bahseden Anastasiadis, “cesur inisiyatiflerin ve sağduyunun bölünmüş ülkenin yeniden birleşmesi ve Türkleşmenin önüne geçilmesi için yeni bir dinamik yaratabileceğini” aktardı.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.