Amiral Locklear uyardı:Kuzey Kore, ABD ve bölgedeki müttefikleri için doğrudan tehdit oluşturuyor

Amiral Locklear uyardı:Kuzey Kore, ABD ve bölgedeki müttefikleri için doğrudan tehdit oluşturuyor

ABD Pasifik Kuvvetler Komutanı Amiral Samuel Locklear, Kuzey Kore’nin ABD’ye doğrudan tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu.


Amerikan ordusunun Pasifik’deki en yetkili ismi olan Amiral Locklear, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesine hitabında, Kuzey Kore’nin nükleer silah ve uzun menzilli balistik füze peşinde olmasının, ABD ile bölgedeki müttefiklerine açık ve doğrudan tehdit oluşturduğunu söyledi.


Kuzey Kore ve Batı arasındaki gerginliğin ciddiyetine işaret eden Locklear, ABD ordusunun ve müttefiklerinin Kuzey Kore’nin saldırı olasılığına karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.


Kuzey Kore’nin genç lideri Kim Jong Un’un geçen yılı iktidarını pekiştirmek için kullandığına da işaret eden Locklear, ABDyönetiminin kıtalararası balistik füze denemesini ertelemesi kararına da, dönemin hassasiyetini dikkate alarak katıldığını kaydetti.


Kuzey Kore’nin 12 Şubat’ta tüm uyarılara rağmen üçüncü nükleer denemesini yapması tepki çekmiş ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 7 Mart’ta, Pyongyang yönetimine uygulanacak yeni yaptırım paketini kabul etmişti.


Karara tepki gösteren Kuzey Kore, ABD’ye karşı “önleyici nükleer saldırı” düzenleme hakkını kullanacağını ve Güney Kore ile “savaş durumuna” girdiğini açıklamıştı.


ABD yönetimi, önceki gün, uzun süredir planlanan Minuteman 3 tipi kıtalararası balistik füze denemesini, Kuzey Kore ile arasındaki krizi alevlendirmemek için ertelediğini bildirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.