Afganistan’da NATO saldırısında 11’i çocuk 20 sivil hayatını kaybetti

Afganistan’da NATO saldırısında 11’i çocuk 20 sivil hayatını kaybetti

NATO’nun Afganistan’da düzenlediği hava saldırısında 11 çocuk 20 sivilin öldüğü açıklandı.


Amerikalı yetkililerin verdiği bilgiye göre NATO güçleri Afganistan’ın Kunar bölgesinde Taliban militanarına karşın hava saldırısı düzenledi. Huffingtonpost haber portalı NATO saldırısını ‘‘Dehşet’’ (Herror) diye verirken, 11 çocuğun katledilmesini eleştirdi. Ölen çocukların yaşlarının da 1 ila 12 arasında olduğu kaydedildi. AP tarafından öldürülen çocukların fotoğraflarının dünya kamuoyu ile paylaşılması ise yaşanan katliamın boyutlarının korkunç olduğunu gösterdi.


Taliban militanlarında karşı NATO’nun Afganistan’ın  doğu bölgesinde düzenlediği hava saldırısı katliam ile sonuçlandı. NATO olayın araştırılmaya başlandığını duyururken katliamın tam olarak nerede gerçekleştiği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.


Afganistan’da geçtiğimiz gün farklı saldırılarda toplam 6 Amerikalı öldürülürken bunların üçü asker, biri danışman, bir diğeri ABD Dışişleri Bakanlığı’nda görevli kadın diplomatla bir de yine ABD Savunma Bakanlığı görevlisi olduğu açıklandı. Amerikalıların öldürülmesinin ardından NATO güçlerinin Taliban’a karşı düzenlediği saldırı da 11’i çocuk 20 sivili öldürmesi Afganistan’da uluslar arası güce olan tepkiyi arttırdı.


Geçtiğimiz hafta 12 yıllık savaşın NATO için en kanlı hafta olduğu belirtildi. Yine geçtiğimiz hafta çarşamba günü Afganistan’da bir adliyeye düzenlenen saldırıda da 46 kişi yaşamını yitirmişti.

 

Çapraz ateşte Afgan sivillerin ölümü uluslararası güçler ile Afgan hükümeti arasındaki çekişmenin de bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Afgan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Afgan güçlerin NATO’nun hava saldırılarında görev almasını yasaklamıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.