Afganistan’da bir Amerikan askeri Müslüman oldu

Afganistan’da bir Amerikan askeri Müslüman oldu

Afganistan’da bir ABD askeri Müslüman olmaya karar verdi. ABD’li askere cami imamı tarafından Muhammed Asif isimi verildi.
    
Afganistan’ın doğusunda Kunar vilayetinde, Afgan askerleri, aşiret liderleri ve yerel sakinlerin katıldığı törenle Müslüman olan ABD askeri James Grant, İslam dinine ilişkin kitapları okuduktan sonra bu dini seçmeye karar verdiğini belirtti.
    
“İslam dininin bir hakikat dini olduğunu anladım” diyen Grant, kendisine yardımcı olan Afgan askerlerine de teşekkür etti.
    
Kunar’daki askeri üste görevli Grant, tekbirler eşliğinde, üzerine güller serpilerek karşılandı. Kunar’ın Vutapur ilçesindeki camide düzenlenen törende, ABD’li askere cami imamı tarafından Muhammed Asif isimi verildi.
    
Daha önce de, Kunar’daki askeri üste görev yapan Amerikan askerlerinden 31 yaşındaki çavuş Wallace Nelson, İslam dinini seçmişti.
    
Afganistan’da Taliban rejiminin yıkıldığı 2001’den bu yana ülkeyi ziyaret eden Batılılardan onlarcasının Müslüman olduğu bilinirken, Amerikan askerlerinden ise 2 kişinin İslam’ı seçtiği kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.