“ABD’nin internetten casus hizmet sağlayıcısı Moskova’da”

“ABD’nin internetten casus hizmet sağlayıcısı Moskova’da”

Vedomosti gazetesi, CIA eski çalışanı Edward Snowden’in İngiliz The Guardian gazetesine verdiği bilgilerde Amerika’nın küresel internet kullanıcılarını denetlemek için oluşturduğu hizmet sağlayıcılarından (server) birinin de Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunduğu iddialarına yer verdi.

Gazetede yer alan haberde, “Moskova’da Amerika’nın casus alt yapısı bulunuyormuş. Hizmet sağlayıcıların sadece Moskova’da değil, Kiev ve Pekin dahil 150 ayrı şehirde 700’ün üzerinde hizmet sağlayan araç ile izleme yapılıyor.” denildi.

X-Keyscore adı verilen program aracılığı ile tanımlanan kullanıcının tüm aktiviteleri, arkadaş listeleri, cep telefonu kullanıcıları ve tüm trafiği izlenebiliyor.

 

Vedomosti’ye açıklamada bulunan FSB yetkilisi, başkent Moskova’da bulunan serveri tespit etmenin mümkün olmadığını, ancak Amerikan büyük elçiliğinde olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Bir kısım uzmanlara göre ise arama motorları üzerinden yapılabilecek çalışma için Moskova’da casus bir server bulundurmaya gerek yok.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.