ABD’li Orgeneral Austin, Tacikistan’ı ziyaret etti

ABD’li Orgeneral Austin, Tacikistan’ı ziyaret etti

ABD Silahlı Kuvvetler Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Lloyd J. Austin III, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de temaslarda bulundu. ABD’li Orgeneral Austin, Duşanbe temaslarında bölgesel güvenlik konularını değerlendirdi.

Tacik basınında yer alan habere göre, Lloyd J. Austin III temasları kapsamında Devlet Başkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi. Görüşmelerde, Tacikistan ile ABD arasındaki ilişkilerin yanı sıra savunma ve bölgesel güvenlik konuları değerlendirildi.

Taraflar, her iki ülkenin terör, uyuşturucu kaçakçılığı ve Afganistan’ın kalkınması yönünde yapılan işbirliğinden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Orgeneral Austin, Tacikistan’ın bölgesel güvenliğin sağlanması konusunda önemli rol oynadığını kaydederek, Afganistan’daki barış sürecine yaptıkları katkıdan dolayı Duşanbe yönetimine teşekkür etti.

Görüşmede ayrıca, Tacikistan Silahlı Kuvvetlerin donanımı, Afganistan ile sınırın güçlendirilmesi gibi konularda görüş alış-verişinde bulunulduğu kaydedildi.

ABD yönetimi, Afganistan’dan çekilme stratejisi kapsamında 2014 yılına kadar bu ülkedeki asker ve askeri teçhizatlarını aralarında Tacikistan’ın da bulunduğu Orta Asya ülkeleri üzerinden geri çekmeyi planlıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.