ABD’den, Tacikistan’a 2 milyon dolarlık askeri yardım

ABD’den, Tacikistan’a 2 milyon dolarlık askeri yardım

ABD’nin Tacikistan’a askeri donanım desteği devam ediyor. ABD Tacikistan’ın sınır güvenliğine 2 milyon dolarlık teknik ekipman sağladı.

Tacik basınında yer alan habere göre, ABD’nin Duşanbe Büyükelçiliği, Tacikistan Sınır Birlikleri’ne araç ve haberleşme cihazlarını törenle teslim etti. Törende, ABD’nin Duşanbe Büyükelçi Susan Elliot da hazır bulundu.

Büyükelçilikden yapılan açıklamada, bu yardımın ABD Merkez Komutanlığı’nın (CENTCOM) uyuşturucu ile mücadele programı kapsamında sağlandığı belirtildi. Teknik ekipmanın, ülke sınırlarının güvenliğini sağlamak için kullanılacağı bildirildi.

Törende konuşan Büyükeli Elliot, ABD hükümeti’nin Tacikistan ile uyuşturucu kaçaklığına karşı mücadeleyi güçlendirdiğini söyledi. Tacikistan’ın sınır güvenliğinin sağlanmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Elliot, sınır güçlerinin dış tehditlere karşı zor bir görevi islendiğini kaydetti.

ABD’nin Duşanbe Büyükelçiliği tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Tacikistan’a 1992 yılından beri yapılan askeri, teknik, ekonomik, sağlık, eğitim ve güvenlik yardımlarının değeri 1 milyar doları geçti.

ABD geçen yıl Tacikistan’ın Afganistan ile sınır bölgesindeki iki yeni güvenlik karakolunun inşaatını tamamlayarak faaliyete geçirmişti. Okmazor ve Sayed adındaki sınır güvenliği karakolunun sadece Tacikistan’ın değil aynı zamanda Afganistan’ın da güvenliği için büyük önem taşıdığı ileri sürülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.