ABD’de 45 bin Suudi öğrenci eğitim görüyor

ABD’de 45 bin Suudi öğrenci eğitim görüyor

ABD’de eğitim gören Suudi Arabistanlı öğrenci sayısının geçen yıl yüzde 30 artarak 45 bine ulaştığı bildirildi.

 

Uluslararası eğitim değişimi üzerine hazırlanan ‘Açık Kapılar’ raporuna göre, ABD’deki yabancı öğrenci sayısında 235 bin öğrenci gönderen Çin’in ardından Suudi Arabistan ikinci sırada yer aldı. ABD’deki yüksek öğrenim kurumlarına kayıtlı Çinli sayısında geçen yıl yüzde 21’lik artış görüldü.

 

Uzmanlar, Suudlu öğrencilerin büyük kısmının kendi hükümetleri tarafından verilen ve 10’uncu yılını dolduran burs programı çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim gördüğünü ifade etti.

 

Bunun yanı sıra yine Körfez ülkelerinden, Kuveyt’ten devlet bursuyla gelen öğrenci sayısı yüzde 37 arttı ve 5 bin 100’e ulaştı.

 

Rapora göre, ABD’deki uluslararası öğrenci sayısı 2012-2013 akademik yılında yüzde 7’lük artış gösterdi ve 819 bin 644’e ulaştı. Bir önceki döneme kıyasla üniversiteye kaydolan yabancı öğrenci sayısı 55 bin arttı.

 

ABD’ye en çok öğrenci gönderen ülkeler sırasıyla; Çin, Suudi Arabistan ve Güney Kore oldu. Bu üç ülkeden gelen öğrenciler tüm yabancı öğrenci nüfusunun yüzde 49’unu oluşturdu.

 

Yabancı öğrencilerin ABD ekonomisine yılda 24 milyar dolarlık katkıda bulunduğu tahmin ediliyor. Ülkede en çok yabancı öğrencinin eğitim gördüğü kurum ise Güney Kaliforniya Üniversitesi oldu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.