ABD: İsrail’in kendisini savunma hakkını destekliyoruz

ABD: İsrail’in kendisini savunma hakkını destekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, İsrail’in Gazze saldırısıyla ilgili olarak, ”Hamas ve diğer terörist organizasyonların İsrail halkına karşı giriştiği şiddetin hiçbir mazeret ve gerekçesi yok. İsrail’in kendisini savunma hakkını destekliyoruz” ifadesini kullandı.


Toner, yazılı açıklamasında, Gazze’den İsrail’in güneyine yönelik roket atışını güçlü bir şekilde kınadıklarını belirterek, ardından patlak veren şiddette İsrailli ve Filistinli sivillerin ölmesi ve yaralanmasından üzüntü duyduklarını kaydetti.


Toner, şunları bildirdi: Hamas ve diğer terörist organizasyonların İsrail halkına karşı giriştiği şiddetin hiçbir mazeret ve gerekçesi yok. Bu alçakça eylemi bir an önce durdurması için sorumlularına çağı yapıyoruz. İsrail’in kendisini savunma hakkını destekliyoruz ve İsrail’i, sivil kayıpları önlemek için tüm çabalarına devam etmesi yönünde teşvik ediyoruz.


Hamas, aslında Filistin halkının en iyi çıkarlarını temsil ettiğini iddia ediyor ama Filistinlerin davasına ters etki yaratan şiddete girişmeye devam ediyor. Neredeyse günlük bazda İsrail’e saldırmak, Gazze’deki Filistinlilere yardım etmek ve Filistin halkını kendi kaderini tayin hedefine daha da yaklaştırmak adına hiçbir katkı sağlamıyor.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.