ABD Dışişleri’nden Rusya’nın işbirliği teklifine ‘oyalama taktiği’ yorumu

ABD Dışişleri’nden Rusya’nın işbirliği teklifine ‘oyalama taktiği’ yorumu

Dışişleri Bakanlığı Rusya’nın Suriye’deki kimyasal silahların uluslararası denetime alınması fikrinin ABD’nin askeri müdahale tehdidi sonrasında geldiğine dikkat çekerek, “Bunun başka bir oyalama taktiği olmasına izin veremeyiz.” açıklamasında bulundu.

Günlük basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, ABD olarak Suriye rejiminin elindeki kimyasal silahlardan vazgeçmesini memnuniyetle karşılayacaklarını dile getirdi. Böyle bir adımın Suriye halkı, bölge ve uluslararası toplum için olumlu bir adım olacağını belirtti.

Bununla birlikte Suriye rejiminin geçmişte kimyasal silahları yok etme çağrılarını görmezden geldiğine dikkat çeken Harf, böyle bir fikrin uygulanacağına dair ciddi şüphelerinin olduğunu vurguladı. Harf yaşanan gelişmeyle birlikte Kongre’nin askeri güç kullanmaya yetki veren tasarıyı hızlı bir biçimde onaylamasının daha önemli hale geldiğini ifade etti.

 

Rusya’nın yıllardan bu yana Birleşmiş Milletler’de Suriye rejiminin destekçisi olduğunu hatırlatan Harf, yine de Rusya’nın Suriye’deki kimyasal silahları uluslararası denetime verilmesi fikrini ciddi bir şekilde değerlendireceklerini dile getirdi.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.