79 kişinin öldüğü tren kazasında makinist serbest

79 kişinin öldüğü tren kazasında makinist serbest

İspanya’da 79 kişinin öldüğü tren kazasında bir numaralı sanık olarak yargılanan makinist, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Dün gece Santiago kenti mahkemesinde ifade veren makinist Francisco Jose Garzon Amo, dalgın olduğunu ve saatte 80 kilometre hızla gitmesi gereken ‘A Grandeira’ virajında iki kat hıza çıktığını itiraf etti. Garzon Amo’nun pasaportuna 6 aylık süreyle el konulurken, aynı süre zarfında tren kullanma yetkisi de iptal edildi. Dün akşam elleri kelepçeli ve güneş gözlüklü olarak mahkemeye getirilen makinist, gece yarısında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Ancak makinist Garzon Amo, hakkında devam eden soruşturma yüzünden haftada bir gün mahkemeye çıkmak zorunda.


24 Temmuz günü Madrid-Ferrol seferi yapan ve 247 yolcusu bulunan “Alvia” adlı hızlı tren, Santiago de Compostela şehri yakınlarında raydan çıkmıştı. Kazada 79 kişi hayatını kaybetmiş ve 130 civarında insan da yaralanmıştı. 52 yaşındaki tecrübeli makinist, dikkatsizlikle 79 kişinin ölümüne sebebiyet vermek ve birçok insanı yaralamakla suçlanıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.