Malezya’nın eski First Lady’si yolsuzluk suçlamasıyla hakim karşısında

Malezya’nın eski First Lady’si yolsuzluk suçlamasıyla hakim karşısında

Eski Malezya Başbakanı Najib Razak’ın karısı Rosmah Mansor 17 farklı kara para aklama suçundan yargılanıyor. Söz konusu yargılama Yolsuzlukla Mücadele Ajansının devlet kasasında eksik olan milyarlarca doların akıbetini araştırması kapsamında gerçekleşiyor.

Rosmah Mansor abartılı yaşam tarzıyla sık sık eleştirilere konu olan Malezya’nın First Lady’si idi. Şimdi Mahathir Mohamad’ın mayıstaki çarpıcı seçim zaferinden sonra eşi Najib ile birlikte geniş çaplı bir yolsuzluk soruşturmasının merkezinde yer alıyor.
32 FARKLI SUÇLAMA
Najib, 32 farklı kara para aklama suçlamasıyla karşı karşıya, eski Başbakan ayrıca görevi kötüye kullanma ve Malaysia Development Berhad (1MDB) fonundaki milyar dolarların kaybolması konusuyla da suçlanıyor. Ancak o herhangi bir yanlış yapmadığını iddia ediyor.

Rosmah’la ilgili suçlamaların devlet fonu 1MDB ile ilgisinin olup olmadığı bilinmiyor. Ancak Rosmah’ın gözaltına alınması Yolsuzlukla Mücadele Ajansı tarafından üçüncü kez sorgulanmasının ardından geldi.

ABD’li otoritelere göre devlet fonunda en az 4 buçuk milyar dolar yolsuzluk yapıldığı belirlendi. Rosmah’un sorgusu neredeyse 13 saat sürdü.
GÜLÜCÜKLER, ÖPÜCÜKLER GÖNDERDİ
Çarşamba günü gözaltına alınan Rosmah, nezarethanede bir gece geçirdikten sonra, ertesi gün onlarca silahlı polis memurunun arasında gülümseyerek ve öpücükler dağıtarak Kuala Lumpur’daki mahkemeye gitti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.