Obama’nın eski danışmanları şimdi ‘sendika karşıtı’

Obama’nın eski danışmanları şimdi ‘sendika karşıtı’

Demokrat Partili Başkan Barack Obama’nın eski danışmanları sendika karşıtı büyük firmalarda iş sahibi oldu.

Eski danışmalardan dördünün, Demokrat Parti’nin temel prensiplerinden olan ‘işçilerin sendikalaşma hakkı’na karşı mücadele veren şirketlerde çalışması tepkilere neden oldu. 2008 seçimlerinde Obama’nın başkanlık seçim kampanyası müdürü olan David Plouffe, büyük şehirlerde taksicilerin sendikalaşmasına karşı tutumu ile bilinen Uber firması ile anlaşdı.

Plouffe gibi Obama’nın 2012 başkanlık seçimlerinde iletişim müdürü olan ve daha sonra Beyaz Saray Sözcüsü olarak atanan Robert Gibbs ve yine Başkan’ın eski basın sözcüsi Ben LaBolt da öğretmenlerin sendikalaşmasına karşı olan bir firma ile anlaştı. Gibbs ve LaBolt, ‘Incite Agency’ adlı şirketin halkla ilişkilerinden sorumlu olacak. Şirket öğretmenlere karşı açılan, çalışma süresi ve halk eğitiminde görev alan öğretmenlerin haklarının azaltılması gibi davalara destek vermesi ile tanınıyor.

Yine Obama’nın 2012 seçim kampanyası müdürlerinden Jim Messina da İngiliz Muhafazakar Parti ile anlaştı. Messina’nın, sendikalara grev hakkı tanınmaması gerektiğini savunan İngiliz Muhafazakar Partisi’nde görev alması liberal kişiliği ile çeliştiği eleştirilerine neden oldu.

Obama’nın ‘hayal takımı’nın prensipler yerine kendi kişisel çıkarlarının peşine düştüğünü belirten Amerikan İşçileri İletişim Sendikası Başkanı Larry Cohen,  ‘‘Başkan’ın kilit görevler verdiği ekip arkadaşları politik başarılarını şimdi kişisel kazanımları için kullanıyor.’’ dedi.

Amerikan Öğretmenler Federasyonu Başkanı Randi Weingarten, Gibbs ile LeBolt’a Başkan Obama’nın güven duyduğuna dikkat çekerek, “Gibbs ile LeBolt Başkanı olumsuz etkilemeye çalışırlarsa bu içten bir zehirlenme olabilir. Bizim işimiz sadece Amerikan ailesine, toplumuna ve çocuklara yardım etmek.’’ dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.