Temizlik malzemeleri kansere davetiye çıkartıyor

Temizlik malzemeleri kansere davetiye çıkartıyor

Illinois Üniversitesi Ağız Hastalıkları Moleküler Biyoloji Profesörü James A. Radosevich geçtiğimiz cumartesi günü Chicago Türk-Amerikan Derneği (TASC) binasında sağlık konferansı serisine katıldı. Konferansın konusu ‘kanseri öğrenme ve kanserden korunma yolları’ idi.


Günümüzde yaygın bir hastalık olan kansere engel olmak için öncelikle kendi yaşam koşullarımıza dikkat etmemiz gelmektedir. Genetik yapının önemli olmasının yanı sıra, ne yediğimiz, ne kadar spor yaptığımız da önemli. Sigara içmek, içenlerin yanında bulunmak, alkol tüketmek kanseri tetikleyen sebepler arasında. Prof. Radosevich, kansere direk etki eden etkenlerin başında temizlik malzemelerinin yer aldığını söyledi. Radosevich, Kimyasal temizlik ürünlerini kullanmak yerine sirkenin etkili bir temizlik aracı olduğunu belirtti.


Kanserden korunma yolları olarak  ise Prof. James Radosevich, “Ek gıdalar alın, spor yapmaya çalışın, sigara içmeyin, farklı gıdalarla beslenin” dedi.


Aynı zamanda fazla uçak yolculuklarının da aşırı radyasyon nedeni ile kanser riskini arttırdığını, Chicago New York arasında bir uçusun neredeyse bir X-ray cektirmeye eşdeğer olduğunu, pilotların bu yüzden 50-55 yaşlarında emekli edildiğini de ifade etti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.