South Dakota’ya 1,5 metre kar yağdı

South Dakota’ya 1,5 metre kar yağdı

Mevsimin ilk karı, geçtiğimiz hafta Colorado ile Idaho’ya yağarken South (Güney) Dakota, bu yılın en yoğun kar yağışına şahit oldu. Rapid City şehrine komşu Northern Hills ilçesine yaklaşık 140 cm kar yağdı.

Haftasonu Northern Hills’de yaşayanların evlerinden çıkamadıkları aktarılırken, pazartesi öğleden sonra bölgede yaşamın normale döndüğü görüldü. Yolları açmak için çalıştıklarını söyleyen şehir yetkilileri dünden itibaren sokaklarda kısmen de olsa ulaşımın sağlandığı bilgisini verdi.

 

ABD başkanlarından George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ile Abraham Lincoln’ün dağa kazınan heykellerinin bulunduğu Mt. Rushmore Ulusal Milli parkına ise yaklaşık 80 cm kar düştüğü dile getirildi. Yetkililer karın etkili olduğu bölgelerde kısmen elektrik verilemediğini açıklarken onarım çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Karın etkili olduğu bölgeye pazar günü ulaşan Kızılhaç ekipleri de sıcak yemek dağıtımına başladı.

İKİ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

 

Kar yağışı nedeniyle şu ana kadar iki kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Lawrence County Şerifi ofisi tarafından verilen bilgiye göre 62 yaşında bir kişinin evinin çatısındaki karı temizlerken düşerek hayatını kaybettiğini duyurdu. Evinde ölü bulunan 76 yaşında bir kadının ise ölüm sebebi henüz net olarak bilinmiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.