Schaumburg ile Safranbolu kardeş şehir oluyor

Schaumburg ile Safranbolu kardeş şehir oluyor

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında son dönemde imzalanan kardeş şehir protokollerine bir yenisi daha ekleniyor. Illinois eyaletine bağlı Schaumburg şehri ile Karabük’ün Safranbolu ilçesi kardeş şehir olacak.

 

Illinois eyaletine bağlı Schaumburg şehrinin yöneticileri Chicago Türk Amerikan Derneği’ni (TASC) ziyaret etti. Schaumburg Belediye Başkanı Al Larson, Toplumu Geliştirme Direktörü Julie Fitzgerald, Ekonomik Geliştirme Müdürü Matt Frank ve Toplum Hizmetleri Müdürü Kathleen Tempesta, TASC yöneticileri ile birlikte bir kahvaltı yaptı. 

 

Chicago’da yeni açılan kültür merkezini ziyarete gelen şehir idarecileri ilk kez gerçekleştirdikleri ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediyesi’nden kardeş şehir olma doğrultusunda bir iyi niyet mektubu aldıklarını belirten belediye başkanı Al Larson, benzer bir iyi niyet mektubunun TASC yöneticileri aracılığı ile Safranbolu Belediye başkanına iletildiğini söyledi. Karşılıklı iyi niyet görüşmeleri, Haziran ayı içindeki yönetim kurulu kararı ile resmi olarak tanınacak ve iki şehrin kardeş şehir olma protokolleri yakında imzalanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.