Safranbolu’ya ABD’den kardeş şehir

Safranbolu’ya ABD’den kardeş şehir

Karabük’ün tarihi Osmanlı evleriyle ünlü Safranbolu ilçesi ABD’nin Illinois eyaletine bağlı Schaumburg ile kardeş şehir anlaşması imzaladı. Safranbolu, Obama’nın seçim bölgesi olan Chicago sınırları içerisinde yer alan Schaumburg’un 4. kadeş şehri oldu.

 

Safranbolu ile Schaumburg belediyesi yetkilileri Chicago Türk Amerikan Derneği’nin girişimleriyle başlayan görüşmeleri kısa süre içerisinde sonuçlandırarak anlaşma imzaladı. Konu hakkında açıklamada bulunan Schaumburg Belediye Başkanı Al Larson Safranbolu’yla kardeş şehir olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Al Larson, yayınladığı bildiride, iki şehrin aralarındaki dayanışma ve anlayışı arttırma adına ekonomik kalkınma, kültür, turizm ve eğitim gibi alanlarda işbirliği içinde olacağını vurguladı.

 

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Schaumburg Belediyesi’ne gönderdiği mektubunda şehrin 1994’den bu yana UNESCO Kültür Mirası listesinde olduğunu hatırlatarak, Schaumburg şehri ile ikili ilişkileri geliştirmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

 

Chicago Türk Amerikan Derneği Başkanı Muhittin Er, Schaumburg’un sınırları içerisinde yer alan parklar, bahçeler ve alışveriş merkezleri ile birçok insanın uğrak yeri olduğunu belirtti. Schaumburgluların geleneklerine ve köklerine bağlı insanlar olduğunu ifade eden Er, bu bölgede yaşayan insanların aynı zamanda misafirperverliğe büyük önem verdiğini söyledi.

 

Özellikle ekonomik yönden gelişmiş bir şehir olan Schaumburg, bir çok ünlü şirketin yatırımı bulunuyor. Şehir Motorola gibi dev bir şirketin genel merkezine de ev sahipliği yapıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.