PLC, Indianapolis’teki sivil toplum kuruluşlarını aynı hedef etrafında birleştirdi: Fokus Indy 2020

PLC, Indianapolis’teki sivil toplum kuruluşlarını aynı hedef etrafında birleştirdi: Fokus Indy 2020

İhtilaflı konular ve anlaşmazlıkların barışcıl olarak çözülmesi ve farklılıkların güçlendirilmesi misyonu ile 1997’de kurulan ve bu amaçla 165 bin kişiye ulaşan Peace and Learning Center (PLC), son çalıştayında Indianapolis’in 2020 yılında nasıl bir şehir olacağı üzerine odaklandı.

Fokus Indy 2020 çalıştayı Indianapolis’in bölgesel, ulusal ve global çeşitliliğini anlamada farkındalık ve sinerji oluşturmayı amaçlıyor. Çalıştay, bu amaca hizmet eden projelere finansal destek sağlıyor. 

 

Fethullah Gülen, Mahatma Gandi ve Nelson Mandela gibi barış öncülerinin dünya barışına yaptıkları katkıdan bahisle, Gülen’in ‘herkesi kendi konumunda kabul ve saygı’ anlayışı tartışıldı. Modern toplumlarda şahıs ve  topluluklar planında barış ve hoşgörünün ancak saygı ve diyalog zemininde makes bulabileceği vurgulandı. Toplantıya katılan sivil toplum örgütü üyeleri ‘Fokus 2020’ projesinin Indianapolis’te muhtemel problemleri teşhis ve önleme adına önemli bir açılım olacağı görüşünde birleşti.

 

PLC Yönetim Kurulu Başkanı Tim Nation, kurumu, farklılıklara hoşgörü ile bakabilen bir gençliğe duyulan ihtiyaçla ortaya çıkmış, şiddet içermeden toplumları olumlu yönde değiştirmeye katkı sağlayan Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Eleanor Roosevelt, Martin Luther King gibi dünya liderlerini yeni nesillere tanıtan bir organizasyon olarak  tanımladı.

 

Çalıştayda Indianapolis merkezli sivil toplum kuruluşu yetkililerinin yanında Niagara Foundation’ı Necip Köksal, Indianapolis Immigration Center’ı ise başkan Terri Morris Down temsil etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.