Ohio’lu Türkler, Martin Luther King günü yürüyüşüne katıldı

Ohio’lu Türkler, Martin Luther King günü yürüyüşüne katıldı

Ohio’nun Dayton şehrinde yaşayan Türkler Amerika’nın barış sembolü olan ve her sene 21 Ocak’ta ülke genelinde kutlanan Martin Luther King Günü’nde yürüyüşe katıldı. Bu sene Başkan Barack Obama’nın ikinci başkanlık dönemi için edeceği yeminin tarihini de aynı güne denk getirmesi güne ayrı bir önem kattı.

 

mlk-ohio1Şiddetli soğuğa rağmen katılımın yoğun olduğu yürüyüşte yüzlerce kişi bir saate yakın sokakları arşınladı. Sabah 9’da Martin Luther King Köprüsü’nde başlayan ve King’in seçilmiş konuşmalarının eşliğinde devam eden yürüyüş, Dayton Konferans Merkezi’ndeki çeşitli etkinliklerle son buldu.


Dayton Belediye Başkanı ve Martin Luther King Günü organizatörü Anthony Whitmore WHIO Tv’ye verdikleri demeçte “Türk arkadaşlarının onları böyle önemli bir günde yalnız bırakmadıklarını ve kol kola yürüdükleri için mutlu olduklarını” söyledi. Yürüyüşe katılan Niagara Vakfı Dayton Şehri Yöneticisi Melik Alkan 45 dakika yürüyüş boyunca Dayton şehri yöneticileriyle şehrin meselelerini ve çözüm yollarını konuştuklarını ve yürüyüş bir fikir alışverişi havasında geçtiğini söyledi. Alkan ayrıca, yaşadığımız ülkenin önemli gün ve zamanlarında halkla beraber olmanın önemine vurgu yaptı.

 
 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.