Ohio’da ‘aile ve kariyer dengesi’ konuşuldu

Ohio’da ‘aile ve kariyer dengesi’ konuşuldu

Ohio eyaletinin başkenti olan Columbus’ta faaliyet gösteren Niagara Vakfı tarafından İkinci Uluslararası Kadın Konferansı düzenlendi.


İş, siyaset, medya, eğitim ve din gibi bir çok alanda başarılı kadın panelistlerin katıldığı konferansta günümüz ailelerinin yaşadıkları ele alındı. Katılan konuşmacılar, kadınların toplumsal, ahlaki, ve dini değerler çerçevesinde kariyerleri ve aile yaşamları arasında kuracakları dengenin toplumun inşaasında oynadığı rolün önemine işaret etti.


Capital Üniversite’sinin ana kampüsünde yapılan konferansta ‘Toplumların İnşaasında Kadınların Rolü’ temasından hareketle aile, kariyer ve din başlıkları altında üç ana panel yapıldı.


Başarılarıyla adlarından söz ettiren, çeşitli meslek gruplarından olan bu katılımcıların büyük çoğunluğunun aile ve çocuklarına zaman ayırmak için bir müddet kariyerlerine ara vermiş olmaları dikkat çekti.


NPR’dan ünlü radyo programcısı Ann Fisher ve diğer panelistler eşlerinin desteği olmasa kariyer ve aile arasındaki dengeyi bu kadar kolay kuramayacaklarından bahsetti. Panelistler, eşler arasındaki yardımlaşma ve paylaşımın önemini vurguladı.


Milletvekili Tracy Maxwell Heard, konuşmasında Niagara Vakfı’na kadınların sesini duyurmaya yardımcı olan program ve konferansları için teşekkür etti.


Programın sonunda eyaletin önde gelen organizasyonlarından United Way of Central Ohio’nun başkanı Janet Jackson’a yılın kadını ödülü verildi.


Panelist ve moderatörlere katılımlarından dolayı Niagara Vakfı tarafından plaketlerin verilmesiyle konferansın panel kısmının kapanışı gerçekleştirildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.