Missouri’de çıkan olaylarda 2 gazeteci tutuklandı

Missouri’de çıkan olaylarda 2 gazeteci tutuklandı

Missouri eyaletinde Michael Brown adlı siyahi gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda, Washington Post Gazetesi muhabiri Wesley Lowery ve Huffington Post muhabiri Ryan J. Reilly polis tarafından tutuklandı.

Polisin olaylar sırasında gazetecilerin kimliklerini göstermesini istediği, gazetecilerin bunu reddetmesinin ardından tutuklandıkları; ancak kısa süre sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Huffington Post muhabiri Reilly, Twitter hesabından yaptığı açıklamada polis tarafından tartaklandığını, ilgili polisin adını ve numarasını sormasına rağmen yanıt alamadığını belirtti. Reilly, polisin olaylara askeri bir güç gibi müdahale ettiğini ve polisin kendilerinin gazeteci olup olmadığı konusunda ise yüzde yüz emin olmadığını belirtti.

The Los Angeles Times Gazetesi’nden Matt Pearce ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ferguson polis yetkilileri ile görüştüğünü belirterek, polisin tutuklanan şahısların gazeteci olduklarını bilmediğini söylediğini aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.