Minik semazenler Utah’ı fethetti

Minik semazenler Utah’ı fethetti

Pasifica Enstitüsü hafta sonu öğrencileri, Utah’ta düzenlenen Dinlerarası Müzikal Şölen’e (Interfaith Musical Tribute) yaptıkları sema gösterileriyle damga vurdu. Bu yıl ilk defa bir Türk ekibin katıldığı organizasyon, her yıl 14 farklı dini grubu buluşturuyor.

Farklı din grupları arasında birlik, beraberlik ve karşılıklı iletişimi artırmak için düzenlenen müzikal kutlama 2002 yılından bu yana her yıl gerçekleştiriliyor. Programda, müzik, dans, şiir ve dua gibi kategorilerde her dini gruba kendini temsil etme fırsatı sunuluyor. Sunuculuğunu Fox TV Haber Sunucusu Nineveh Dinha’ın yaptığı müzikal kutlama, mimarisiyle dikkat çeken Tabernacle gösteri salonunda gerçekleştirildi.

Bu yıl programa ilk defa katılan Pasifica Enstitüsü Utah şubesi hafta sonu öğrencileri yaptıkları sema gösterisiyle izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Minik semazenlerin gösterisi öncesinde semanın anlamı ve Mevlana Celaleddin Rumi’nin temsil ettiği düşünce ufku katılımcılara anlatıldı. Ardından yaşları 8 ile 10 arasında değişen öğrencilerin sunduğu sema gösterisi salonu dolduran 3 bin Amerikalıdan büyük alkış aldı. Öğrenciler 2 saat süren organizasyonun en fazla ilgi gören grubu oldu.

Küşük semazenler program sonunda katılımcılarla bol bol fotoğraf çektirdi. Program Fox Tv akşam haberlerinde de yer aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.