lllinois yasadışı göçmen sürücü lisansları 10 ay içinde hazır

lllinois yasadışı göçmen sürücü lisansları 10 ay içinde hazır

Amerika’da yaşayan yasa dışı göçmenlerin hayatlarını kolaylaştıracak adımlardan biri Illinois eyaletinden geldi. Illinois Valisi Pat Quinn yasadışı göçmenlerin özel sürücü ehliyetleri almak için izin hakları tasarısını pazar günü imzaladı. Ancak ehliyetlerin verilmesi tahminen 10 ayı bulacak. Bu arada Chicago Valisi ve Başkan Barack Obama’nın eski Beyaz Saray Personel Şefi Rahm Emanuel, göçmenlik reformu için gösterdiği desteği bir kez daha açığa vurdu.

01illegaldriverlicenceGeçici olarak ziyaretçi sürücü ehliyeti olarak adlandırılan ehliyetin en belirgin özelliği rengi. Mevcut normal ehliyet kırmızıyken, göçmen ehliyeti mavi arka plan ile, görsel olarak farklı olacak.

Ehliyet üzerinde ‘kimlik yerine kullanılamaz’ ibaresi yer alacak ve silah satın alma, oy kullanma  ya da uçakla sehayat gibi işler için kullanılamayacak. Ehliyetler yalnızca klasik ehliyet gibi, üç yıl yerine dört yıl süreyle geçerli olacak. Dört yıldan sonra, bireyin ehliyetini uzatabilmesi için tekrar aynı işlemleri yapması gerekecek.

Ehliyete hak kazanmak için, başvuru sahibi en az bir yıldır İllinois eyaletinde yaşadığını ispat etmek ve sosyal güvenlik kartı için uygun olduğunu göstermek zorunda. Kabul edilecek belgeler; kira anlaşması fotokopisi, faturalar ve geçerli bir pasaport veya konsolosluk kimlik kartı ile değerlendirmeye alınacak.

Sürücüler ayrıca, görme, yazılı ve yol testlerini geçmek ve 30 dolar ücret ödemek zorunda.

Eleştirmenler ve bazı milletvekilleri, kaçak göçmenlerin hak kazanabilmesi için parmak izi gerektiğini söyleyerek, dolandırıcılık ve istismardan korktuklarını dile getirdi.

Destekçiler sonraki hedeflerinin ulusal düzeyde geniş kapsamlı göçmenlik reformu ile vatandaşlığa giden yolu açmak olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Rahm Emanuel pazar günü katıldığı bir programda, “İllinois başarıyor, bu ülke de başaracak. Hadi bu gün alalım ve göçmenlik reformunu ilerleterek daha iyi bir gelecek inşa edelim.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.