lllinois eyaletinden hint keneviri kullanımına onay

lllinois eyaletinden hint keneviri kullanımına onay

Illinois’de hint kenevirinin tıbbi amaçlı kullanımına izin veren yasa tasarısı onaylandı. Vali Pat Quinn çok tartışılan yasayı imzaladı.

ABD’de ‘marijuana’ olarak adlandırılan ve esrar yapımında da kullanılan bitki, ağır hastalara doktor kontrolünde az miktarda satılabilecek. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yasa uyarınca kanser, AIDS ya da MS hastalığı diye bilinen multiple skleroz hastaları, reçeteyle hint keneviri satın alabilecek.

Illinois, ABD’de tıbbi amaçlı hint keneviri kullanımına izin veren 20. eyalet. Suç karşıtı bazı gruplar, yasanın tıbbi olmayan amaçla hint keneviri kullanımını da artıracağını savunuyor.

Eyalet yasalarına göre 2.5 gramdan az hint keneviri ile yakalananlar 30 güne kadar hapis ve bin 500 dolara kadar para cezasıyla karşı karşıya gelebiliyor. Ceza, 30 gramdan fazla madde ile yakalananlar da ise 3 yıla kadar hapis cezası ve 25 bin dolar para cezasına kadar çıkabiliyor.

ACLU (Amerikan Sivil Haklar Birliği) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Illinois eyaletinde 2010 yılında yaklaşık 50 bin kişi hint keneviri bulundurmaktan dolayı tutuklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.