Kasırga Güney eyaletlerini vurdu: Ölü sayısı 28

Kasırga Güney eyaletlerini vurdu: Ölü sayısı 28

Amerika’nın özellikle Arkansas, Kansas, Oklahoma, Missouri ve Mississippi eyaletlerini etkileyen fırtınada hayatını kaybedenlerin sayısı Arkansas eyaletinde 17 toplamda ise 28 olarak açıklandı.

Alabama eyaletinde 50 binden fazla ev ve işyerine elektrik verilemiyor. Özellikle Athens ve Limestone bölgeleri civarında ciddi hasar meydana geldiği gelen bilgiler arasında. Alabama Valisi Robert Bentley ise eyaletin bütün bölgelerinde acil durum ilan ettiklerini açıkladı. Bentley ayrıca eyaletin tüm ulusal güvenlik birimlerinin acil durum halinde olduğunu belirtti.

Meteorolojist John Robinson araçların üst üste çıktığını, devrilen ağaçlar yüzünden yolların kapandığını, ağırlığı 15-20 ton olan tırların savrulduğunu ve yüzlerce evin kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Yapılan incelemelere göre ortaya çıkan hasar neticesinde hortumun saatteki hızının 80 mil olduğu veya iki farklı hortumun saatte 40 mil hızla ilerdiğinin saptandığını belirtti.

 

Arkansas eyaletinin Conway bölgesinde 3 adet, Vilonia’da 2 adet ve Mayflower bölgesinde 1 adet acil durum sığınağı açıldı. Sığınaklara yiyecek, içecek ve giyecek yardımları yapılıyor.

 

Tennessee eyaletinde  ise birçok yol su taşkınlarından dolayı kapandı. Lincoln bölgesinde 1 okul ve birçok ev büyük hasar gördü.

South Carolina, Tennessee ve Georgia eyaletlerinde ise su taşkını olacağı uyarıları yapılıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.